Infoavond 'sociaal verhuren = gerust verhuren'!

Je kan je woning verhuren via het sociaal verhuurkantoor (SVK). Zij organiseren de infoavond ‘sociaal verhuren = gerust verhuren’. Deze gaat wegens de coronacrisis digitaal door op 15 september van 19 tot 20 uur. Inschrijven op voorhand is nodig.

Je hebt een huis of appartement dat je verhuurt of wil verhuren? Dat is goed nieuws.
Maar bij het verhuren van een woning heb je soms toch nog heel wat zorgen en stress. Verhuren aan het sociaal verhuurkantoor (SVK) kan dan een oplossing zijn. 

Het SVK neemt heel wat van je zorgen over.

Zij zoeken een huurder, stellen het huurcontract en de plaatsbeschrijving op, regelen de brandverzekering en vragen het conformiteitsattest van de woning aan. Het SVK organiseert ook de herstellings- en onderhoudswerken die ten laste zijn van de huurder.

Extra premies bij renovatie!

Verhuur je aan het SVK, dan krijg je extra premies van de Vlaamse overheid, Fluvius en de gemeente. Zo kan je bijvoorbeeld aanspraak maken op de verhoogde Vlaamse renovatiepremie of op tegemoetkomingen voor dakisolatie, nieuwe beglazing of spouwmuurisolatie. 

Voor de begeleiding van je renovatie kan je gratis beroep doen op Stebo vzw, dankzij het project ‘Zonhoven Isoleert’.

Infoavond

Wil je meer weten over verhuren via het SVK Midden-Limburg? Of heb je vragen over premies en tegemoetkomingen bij renovatie van je woning? 

Schrijf je dan in voor de online infoavond op 15 september van 19 tot 20 uur via leefmilieu@zonhoven.be.

Je krijgt 15 september zelf een mail met de link naar de infoavond.

04 september 2020 |